Saturday, 23 July 2011

Peluang Kedua !

Salam ,
dalame juga akim ta on blog n tak update .
Kali ni akim nk berkongsi cerite tentang peluang kedue .
Peluang nie susah juga untuk kite dapat .
Act , akim nk cerite sebenarnye kenape akim ingin berkongsi cerite tentang peluang kedue .
Ade lah seorang sahabat akim tidak menghargai peluang kedue
yg kiteorng berikan kepade dye .
Sahabat akim nie penah melakukan kesalahan
dan berjanji akan berubah .
So , akim dan smue kawan akim pun fikir yg dye akan berubah .
So kiteorng pon berilah dye peluang kedue .
Betape kecewenye kiteorng smue apabile dye ulangi kesilapan dye
semule .
Rase nak marah pon ade jugak tapi tak sampai hati nk marah kawan yg baik dengan kite .
Akim rase dye mcm tak menghargai peluang yg telah diberikan .
So , adekah akan adenye peluang ketige untuk si dye ?
Tapi ramai jugak la kawan2 akim binget dengan sikap dye .
Act , akim ta kisah la sangat dengan perangai dye . Tapi satu je la yg Akim dan kawan2 lain mintak ,
INGATLAH KESILAPAN KAMU DAN BERUBAHLAH WAHAI SAHABAT :)
*Banyak sangat "so"
HEE : DD

No comments:

Post a Comment